Lifestyle

La dolce vita ten top! En dat in Nederland

Heb je altijd willen weten hoe een Siciliaanse zomer eruit ziet? Beleef dan jouw Sicilian Summer bij 5&33. Wij hebben hier al regelmatig gegeten en geborreld en deze toffe spot in Amsterdam behoort toch echt wel tot één van onze favorieten. Vanaf nu t/m september kun je bij 5&33 genieten van typisch Siciliaans eten zoals de chef’s special ‘Spigola in Crosta di Sale’ ofwel; Mediterrane zeebaars gebakken in zoutkorst.

Zo staat er bijvoorbeeld een ceviche en een tonijncarpaccio met bergamot en venkel op het menu, een heerlijk risotto met zeevruchten uit Mazara de Vallo, bekend van de grootste vissershaven van Italië, de chef’s special ‘Spigola in crosta di sale’ ofwel Mediterrane zeebaars gebakken in een zoutkorst, en als goede afsluiter Siciliaanse canoli’s. Loopt het wat je al in de mond? Nou bij ons wel. Ogen dicht en je waant je even helemaal in Italiaanse sferen.

5&33 is net als de Siciliaanse keuken een mix van culturen. Bij het mediterrane shared dining concept van 5&33 komt iedereen samen om gerechten met elkaar te delen. De Siciliaanse keuken heeft door haar centrale ligging bij de Middellandse Zee veel culturele invloeden van diverse landen in haar keuken. De chef van 5&33, Nadia Frisina, komt uit Sicilië en zet haar roots door in het menu en dat proef je er vanaf.

De Sicilian Summer kick off vindt plaats van 15 juni t/m 15 september bij 5&33, in zowel het restaurant, de bar als de gallery. In het restaurant kun je genieten van een speciaal Sicilian Menu, met drie gangen voor €29 en vier gangen voor €39. Het menu bestaat met name uit veel vis en groenten: de perfecte ingrediënten voor een heerlijk zomers diner. En dat vlak op de hoek van het Amsterdam centraal station.