Lifestyle

Tropische bar de Tulp opent in de Pijp

Sinds kort heeft de tropische bar de Tulp zijn deuren geopend op het Marie Heinekenplein. De Tulp heeft zijn naam te danken aan het bekende glaasje waar jenever uit wordt gedronken en eigenlijk kan je het restaurant niet missen met zijn vrolijke ensamble. De veranda heeft een kleurrijke Caribische look en de jungle van planten in het interieur geeft het idee alsof je je in het buitenland begeeft. Oftewel een instant vakantie gevoel en dat kunnen we allemaal wel gebruiken right? Om in dat gevoel te blijven worden daarom na het diner op geheel Zuid-Amerikaanse wijze alle tafels opzij geschoven om ruimte te maken voor de dansvloer. Je kan dus eerst lekker eten en vervolgens er ook nog een feestje van maken. Het terras heeft een informeel karakter, waardoor er daar is gekozen voor zelfbediening. Zo heb je dat wijntje al bijna verbrand voordat je hem op hebt.

Menu
Het menu van de Tulp bestaat uit verschillende planken waarop 3 kleine, verrassende gerechten worden geserveerd. Voor het diner zijn de planken in 2 verschillende maten te verkrijgen, waardoor ze voor elke gelegenheid geschikt zijn en handig zijn om te delen. Ook tijdens de lunch wordt er gebruik gemaakt van de planken, al is er ook de mogelijkheid om een sandwich, een salade of een tosti te bestellen. Het sharing eten is helemaal hip op het moment en hoe lekker is het dat je eigenlijk van alles wat kan proeven?

Openingstijden
De Tulp is van maandag tot en met donderdag en zondag van 11.00 uur tot 01.00 uur geopend voor lunch en diner, snacks en cocktails en blijft op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur open. Kortom, genoeg momenten waarop je even langs kan schieten en alleen al de inrichting is het meer dan waard. En dan hebben we het nog niet gehad over de ultieme locatie op het Marie Heinekenplein. Proost guys!