Lifestyle

White Walker by Johnnie Walker

Winter is coming? Scotch is coming! Althans, dat is wat ze zeggen toch? Het houdt je in ieder geval lekker warm. In samenwerking met HBO® en Game of Thrones heeft Johnnie Walker de nieuwe White Walker by Johnnie Walker onthuld. Deze limited edition Scotch Whisky is geïnspireerd op de meest raadselachtige en gevreesde personages in de hit serie: de White Walkers. Kortom, dit is natuurlijk wat je drinkt tijdens het kijken van het laatste seizoen.

Het ondode leger van White Walkers, geleid door de Night King, staat bekend om hun ijzige, blauwe ogen. Zij zijn samen met de winterkou vanuit het noorden gekomen en brachten een limited edition whisky mee die hun ijzige wereld tot leven brengt. Deze innovatieve whisky is gemaakt door whiskyspecialist George Harper samen met het kleine team van deskundige blenders bij Johnnie Walker. Je serveert de whisky het best direct uit de diepvriezer om zo de echo’s van de ijzige aanwezigheid van de White Walkers na te bootsen.

De Scotch bevat tonen van gekarameliseerde suiker en vanille, verse rode bessen met een vleugje boomgaardfruit en is gemaakt van Single Malts van Cardhu en Clynelish – een van de meest noordelijke distilleerderijen van Schotland. Blender George Harper gebruikte de Frozen North als uitgangspunt voor het maken van White Walker by Johnnie Walker. Hij vertelt: “Whiskies van Clynelish hebben lange, Schotse winters doorstaan, niet ongelijk aan de lange periodes die de Night’s Watch heeft meegemaakt die zich ten noorden van de muur heeft gewaagd. Dus het was de perfecte plek om te beginnen bij het maken van deze unieke whisky.”

White Walker by Johnnie Walker is vanaf 1 oktober 2018 wereldwijd te verkrijgen en in Nederland beschikbaar bij Gall.nl en DrankDozijn.nl zolang de voorraad strekt. De aanbevolen verkoopsprijs is € 36,99 voor 700 ml (41,7% alcoholpercentage). Voor meer informatie over White Walker by Johnnie Walker kun je terecht op www.johnniewalker.com of op social media.