Men care

Roberto Cavalli, UOMO Silver Essence

Het geurenoeuvre van Roberto Cavalli Uomo breidt zich uit en dat vinden wij alles behalve erg. De geuren van dit modehuis behoren tot onze favorieten en dat is niet zomaar. Verfijnd, verleidelijk, fascinerend zijn de drie sleutelwoorden die deze nieuwe herengeur omschrijven en dat zegt eigenlijk al genoeg toch?

In 2016 werd Roberto Cavalli’s universum een nieuwe herengeur rijker. Chic, maar met een rock en roll attitude toonde Roberto Cavalli Uomo een nieuw aspect van het glamoureuze Italiaanse modehuis en deze werd heel goed ontvangen. Om het succes van deze trendsettende geur te vieren lanceert Roberto Cavalli een exclusieve limited edition: Roberto Cavalli Uomo Silver Essence. Geheel in de geest van en geïnspireerd door de Roberto Cavalli Uomo-lijn, omarmt Uomo Silver Essence het levensconcept. Het leven is een spannend pad waarop iedereen zijn eigen persoonlijke spoor moet achterlaten. Juist omdat hij dit zo goed begrijpt is de Roberto Cavalli-man een echte vrije geest. En omdat zijn echte elegantie altijd zichtbaar is, hoeft hij nooit te doen alsof. Hij is casual en toch zelfverzekerd en blijft onder alle omstandigheden authentiek en elegant. Kijk, dit klinkt toch bijna te mooi om waard te zijn.

Roberto Cavalli Uomo Silver Essence opent met een opvallend duo van kardemom en gember. Versterkt door een stralende noot van groen viooltjesblad trekt deze fascinerende prelude direct de aandacht. Geleidelijk gaat het op in een genereus hart van kostbare irisnoten. Luxueus en verleidelijk wordt de irisnoot beklemtoond door een helder-aromatisch contrapunt van lavendel en geranium. Een geur die opvalt en mannelijk is, maar toch verfijnd. Het flesje zelf doet zeker niet onder voor de geur. De stoere vierkante vorm en het massieve glas staan voor de masculiniteit. Als eerbetoon aan de beroemde dierenprints van Roberto Cavalli symboliseren de krokodillenschubben aan weerszijden van de flacon de natuurlijke gratie van een man die volledig in balans is met zijn ware aard. Het klinkt bijna filosofisch, maar héy, Roberto Cavalli mag dat.

Een favorietje bij ons op dit moment. UOMO Silver Essence is vanaf september 2017 bij de geautoriseerde Roberto Cavalli Fragrances parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar. Oftewel, deze kun je nu gelijk shoppen.